tiistai 1. maaliskuuta 2016

Nuken pukeminen ja käsittely

Seuraava tärkeä oppi oli mallinukkien käsittely eli riisuminen, pukeminen, kokoaminen ja purkaminen. Mallinukkeja on myymälöissä eri paikoissa joko yksin seisomassa tai ryhmissä sekä myymälässä että ikkunoissa. Koska nuket esittelevät ja mainostavat myymälän valikoimaa, ne luonnollisesti ovat hyvin nähtävillä ja siten vaatteiden vaihdon pitäisi tapahtua vaudikkaasti. Tehtävä tuntuu yksinkertaiselta, mutta joskus vaatteen tai kengän malli hankaloittaa sitä hidastaen esim. käden paikalleen laittoa. Tässä pieniä vinkkejä, miten homma sujuu nopeasti.



Perustietoja nukeista. Nuken käsivarret, kädet, alaosa ja yläosa ovat irrotettavissa. Näitä osia säilytetään irrallisina, niitä ei koota kokonaisuudeksi  varastohuoneeseen seisomaan  sekä tilan että  ajan säästämiseksi kuin myös kuljetuksen helpottamiseksi. Eri osat on numeroitu ja on tärkeää, että kun nukke haetaan varastosta tarkistetaan numerot. On tuskaista huomata ikkunassa kesken pukemisen, että käsi ei sovikaan torsoon, joten tämä on tärkeää. 







Hyvin usein nukke/nuket ovat valmiina paikoillaan, niille vain vaihdetaan uudet asut. Ensimmäisenä tehtävänä on koota valmiiksi rekille uudet esillepantavat vaatteet. Vaateista poistetaan tai piilotetaan näkyvillä olevat hälyttimet ja hintalaput. Hintalaput voi esim. kääntää taskuihin tai kiinnittää asun sisälle.





Kun vaatteet ovat valmiina, sitten vain riisumaan nopeasti edelliset vaatteet ja kengät pois nuken päältä.
 Ensin yläosan asusteet kuten laukut ja huivit. 
Sitten yläosan vaatteet kuten takit, puserot ja mekot. Irroita kädet pääntien kautta.
Voit myös irroittaa kädet käsivarsista, jos hihansuut ovat tiukat.
Seuraavaksi irroita ylä- ja alaosa toisistaan. Nosta alaosa pois telineestä.
Nyt pääset riisumaan ensin kengät, sitten housut tai hameen.
Ja nukke on valmis puettavaksi.








Nukke puetaan samassa järjestyksessä kuin se on riisuttu. 
Ensin puetaan alaosa kuten tässä kuvassa.
Kun housut on puettu, laitetaan nukelle kengät jalkaan.






Näin alaosa on valmis, nyt kiinnitä yläosa alaosaan ja pue päälle esim. pusero. Laita pusero vartalo-osan päälle ja kiinnitä sen jälkeen käsivarret. Työnnä käsivarsi hihan sisälle kaula-aukon kautta, toisella kädellä voit vetää käsivarren hihan läpi hihansuusta päin. Kun käsivarsi on vedetty hihan läpi, kiinnitä käsivarsi nukkeen kaula-aukon kautta. Pidä huoli, ettei vaate jää hihantien saumoista käsivarren ja vartalon väliin. 

Siinä tapauksessa, että nukelle tulee sekä pusero että takki, pue kummatkin ensin vartalon päälle ja vedä puseron hihat takin hihojen sisälle. Kiinnitä sen jälkeen käsivarret. 

Stailaa pusero ja/tai takki asusteiden kuten laukun ja huivin kanssa. Asun pitäisi näyttää runsaalta ja mahdollisimman luonnolliselta, sellaiselta asukokonaisuudelta, mihin asiakas voi samaistua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti