tiistai 6. syyskuuta 2016

Visiitti Muurlan Lasin Rauman putiikkiin

Rauman Vanhan kaupungin puolella, nostalgisen mukulakivetyn kadun varrella monien muiden ihanien putiikkien joukossa on ollut jo kesän yli yksi Pop up -myymälöistämme. Myymälä sai jatkoaikaa ja näin kesäinen ilme piti muuttaa syksyisempään. Keskiviikkona siis pääkonttorilla Nikon kanssa suunnitelmat ja kuorman keruu, sitten torstaina ajo Raumalle. Vastassa olivat Tero ja Laura ja heti aamukahvin jälkeen aloitimme napakasti työt. Tässä päivän aherruksen ja visioinnin jälkeisiä tuloksia.

Viereinen myymälä oli jäänyt tyhjäksi pari päivää aikaisemmin, joten lasiseinän eteen siirrettiin kirkaat lasit - koska ne näyttävät aina paremmilta, kun valo pääsee kuultamaan läpi - ja iso tarjotinseinäteline. Esillepanoon saatiin korkeutta kuutiolla, näin samalla kun peitettiin näkymää tyhjään tilaan, saatiin kirkas lasi esille. Tarjottimien seinäteline myös estää mahdolliset lasiseinään kävelyt.
Seuraavaksi syksyn Sadonkorjuu -teemainen esillepano. Pöydälle nostettiin neliöistä koostuva tilanjakaja, johon saatiin hienosti säilykepurkkeja, Pihlaja -pyyhkeitä, Lehdet -emalisarjaa ja päälle vaasiin pihlajanoksia punaisine marjoineen. Esillepanoon tulivat mukaan myös puiset keittiön työvälineet.
Muutaman muun tuotteiden myymälässä pyöräytyksen ja esillepanon jälkeen jäljelle jäivät näyteikkunat. Toiseen tehtiin Muurlan klassikosta O-kaatimesta minimalistinen esillepano ja ikkuna toiselle puolelle pääsivät karahvi ja kristallilasit.
Sitten se, mitä olin suunnitellut jo pari päivää: emalisten Lehdet-sarjan mukien ja kasarien ja kannujen ripustaminen katosta roikkumaan. Sekaan laitoin muutaman kirkkaan lasisen Muurlan Sisustuspallon, niihin sisälle pihlajan oksia marjoineen sekä toisiin tuikkukynttilöitä. Myöhemmin näihin laittaa vaikka mehikasveja tai pieniä köynnöskasveja. 'Alas satelevien' lehtien alle tuli normi emaliastioiden esillepano.

Ikkunan toiselle puolelle tein version jo Muurlan myymälässä nähdystä Sadonkorjuu -pöydästä. Nyt käytin hyödyksi myymälästä löytynyttä tilanjakajaa, mihin tuli samoja säilykepurkkeja, maustepurkkeja, puisia pieniä lusikoita ja pehmeyttä antamaan väriin sopivat huovat.  Tilanjakajan toisella puolella, sen ja ikkunan välissä on pihlajan oksia maljakossa.


Kun oli lähdön aika, oli jo iltaseitsemän ja näin kiireellä otetu kuvat saivat heijastukseni mukaan. Mutta tältä näyttävät ikkunat ulkoa päin.....

Ihana päivä Raumalla, kiitokset putiikin pitäjälle Terolle ja apurille Lauralle. Suunnitelmissa on, että näemme uudelleen myöhemmin syksyllä Joulutunnelman merkeissä! Siihen saakka oranssinlämpöistä syksyä Raumalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti