tiistai 25. elokuuta 2015

Mancave tunnelmaa

MANCAVE TUNNELMAA

Kuinka kolme helsinkiläistä liikettä loivat oman Mancavensa

Cafe Kokko & Roomage, Helsingin Jalkapallopubi ja Pinkomo ovat perustaneet konseptinsa Mancave- eli Miesluola-ajatukselle. Miehisen omien sääntöjen ja rentoutumisen tilassa olemisen maailman luomiseen on käytetty kaikissa liikkeissä hyvin samankaltaisia keinoja: tummia värejä, lievää sekaistuutta, mukavia nojatuoleja, nahkaa ja maalaamatonta puuta, käsintehdyn oloisia tekstiilejä. Liikkeistä kaksi, Cafe Kokko & Roomage käyttävät sisustuksessa myös paljon 'amerikkalaisuutta' eli esineitä ja valaistusta, jotka mielletään nopeasti USAn kulttuuriin esim. liitutaulun Handlettering, pässinkallo, moottoripyörä ja vanhat mainoskyltit. Helsingin Jalkapallopubin sisustus taas pohjaa luonnollisesti vanhan  englantilaisen pubin konseptiin: esillä on jalkapalloklubien kaulaliinoja, pubissa on selkeä tilan jakava baaritiski, hyllyillä olevat juomat on valaistu antaen tilalle sopivan karun miehiä miellyttävän sievistelemättömän  tunnelman.

Näitten lisäksi on kaikissa kolmessa käytetty Industrial -tyyliä eli aaltopeltiseinää, teollisia valaisimia, mustaksi maalattuja metallisia baarijakkaroita, metallipintaisia pöytiä..... Pinkomossa on jätetty työtila ja työkoneet vain osittain tiskin taakse piiloon, suurin osa on näkyvillä, samoin siis miehinen työnteko.

Ja luonnollisesti tie miehen sydämeen käy vatsan kautta eli Cafe Kokko tarjoilee tinkimätöntä laatua olevaa kahvia, Helsingin Jalkapallopubi burgereita ja olutta joka makuun sekä Pinkomo tapahtumaa Bikes, Beards and Burgers. Kahvi, burgerit ja olut sekoittuvat yhteen nahan, prätkien ja vanhojen tavaroiden tuoksuihin luoden yhdistelmän, mikä varmasti vetoaa miehiin - ja ehkä joihinkin naisiinkin.


Cafe Kokko & Roomage, Kalevankatu 31, Helsinki
Helsingin Jalkapallopubi, Albertinkatu 36, Helsinki
Pinkomo, Albertinkatu 17, Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti