tiistai 25. elokuuta 2015

MOODBOARDMoodboard * Tyylikortti * Trendikortti - rakkaalla lapsella on monta nimeä, nimi vaihtuu aloittain ja käyttäjän mukaan. Itse olen tehnyt Moodboardeja pukusuunnittelijan ammatissani ja teen niitä vieläkin... Moodboardin nimi ehkä selittää minulle eniten miksi yleensä teen kortin: leikkaan tuoreimmasta ostamastani muotilehdestä heti pois minun sen hetkiseen tuuleeni sopiva kuvat, sitten laitan lehden syrjään myöhempää tutkimista varten. Leikatut kuvat järjestelen mahdollisiin eri teemoihin ja liimaan sivuille, kuvan viereen kirjoitan tekstin sen hetkisestä ideasta tai tunnelmasta.


Moodboard on työväline ja apuväline, kun asiakkaan kanssa käydään läpi suunnitelmaa työn alla olevasta projektista, oli se sitten näyteikkuna, sisustus tai puku. Sen avulla haetaan samaa mielikuvaa, tunnelmaa, värimaailmaa, ideaa jne. Moodboardin avulla on helppo keskustella mitä halutaan ja mihin pyritään, koska kuva kertoo tuhat sanaa.

Moodboardeja voidaan tehdä myös fonteista.

Moodboard voi olla minkä kokoinen tahansa: A4, A3, A5... Kuvien ei tarvitse välttämättä olla juuri samasta aiheesta, vaan mukaan voidaan ottaa esim. tunnelmaa luovia kuvia: talvitakit - luminen maisema, kalastustarvikkeet - järvimaisema jne. Kortin taakse kirjoitetaan vähintään kymmenen kuvaavaa sanaa esim. helle, keltainen, punainen jne luomaan mielikuvia ja mielleyhtymiä.

Lopuksi kortille annetaan kuvaava nimi.
Moodboardit on hyvä taltioida ja näin säilyttää työhistoriaa esim. portfoliota varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti