keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Kauluspaidan silitys

KAULUSPAIDAN SILITYS

Aloita silitys kauluksesta. Silitä ensin kauluri, samalla silittyy kauluksen nurja puoli.




Käännä kaulus ja silitä kauluksen oikea puoli.



Sitten vuorossa hihat. Hihasta silitetään ensin ranneke, sen jälkee itse hiha.



Kun silität hihan, aseta se silityslaudalle siten, että hihan sauma jää alapuolelle ja keskiosa yläpuolelle. Silitä vain keskiosa, varo, ettet silitä taitteita reunoihin.







Silitettyäsi hihan keskiosan  aseta hiha uudelleen silityslaudalle siten, että sauma on toisella sivulla ja hihan keskitaite toisella. Silitä nyt loput hihasta varoen, että et silitä laskosta keskitaitteeseen eli älä silitä keskitaitteeseen saakka.




Kun olet silittänyt molemmat hihat, aseta paita kuvan mukaan silityslaudalle ja silitä paidan olkapäät ja selän yläosa. Hihaa silittäessä on mahdollisesti muodostunut pieniä taitteita miehustaan, nyt voit silittää ne pois.




Nyt on vuorossa varsinaisen miehustan silitys: aloita asettamalla paidan oikea puoli silityslaudalle kuvan osoittamalla tavalla ja silitä naisten paidassa napinläpilista, miesten paidassa nappilista ensin silittäen sivusaumaa kohden ja siirtäen paitaa vaiheittain poispäin itsestä.



Silitä loput oikeasta etukappaleesta siirtäen edelleen paitaa silityslaudalla, silitä saumat ja  paidan takakappale. Silitettyäsi sen, siirrä taas paitaa laudalla poispäin itsestäsi ja silitä viimeiseksi vasen etukappale.





Nyt on paita silitetty ja voit ripustaa sen henkarille. Hyvä niksi on napittaa paidasta ensin ylin nappi, sitten joka toinen nappi:  näin paita pysyy ryhdissään ja siten sileänä säilytykessä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti