tiistai 1. maaliskuuta 2016

Haasteellinen Desiqual

Oppimisessa eteenpäin: myymälään saapui lähetys Desiqualin uusinta ja se piti saada esille seinälle. Itsenäisesti. 

Ensimmäisenä toimena on laskea, kuin montaa eri mallia uutuksia on. Kuinka ne riittävät seinälle, miten ne sopivat yhteen, jätetäänkö seinälle jo siellä olleita malleja.Seinille henkareissa menevät mallit henkaroidaan ja hyllyille pinoihin menevät viikataan. Sen jälkeen otetaan pois piikeistä ja kaarista seinältä poistuvat mallit, siirretään hyllyjä, piikejä ja kaaria uuteen järjestykseen ja pyyhitään hyllyt pölyistä.

Kun esivalmistelut on tehty, viedään vaatteet seinälle niiden paikoille. Kuten muissakin esillepanoissa siihen pitää löytää oikea rytmi. Uusimmat mallit mielellään piikkiin miehusta eteenpäin. Pidemmät vaatteet kuten mekot alas, ylös lyhyemmät kuten puserot muutoin esillepanosta tulee raskas. Kaariin saa rytmiä ja mallit saa erottumaan toisistaan ryhmittämällä ne väreittäin ja koottain. Eli esim. valkoinen-hiekka-sininen-valkoinen-hiekka-sininen. Samoin vuorotellaan vaatteiden pituuden mukaan, jos mahdollista. Jos laittaa kaikki samanväriset riviin samaan kaareen, mallit eivät erotu toisistaan.

Rytmittäminen ja ryhmittäminen on haasteellista, kun työ alla on Desiqual: kukin asu on niin värikäs itsessään, että on vaikea löytää värikoodia. Tässä lopputulos, valitettavasti ehdin ottaa kuvat vasta myöhemmin sen jälkeen, kun innokkaat asiakkaat olivat jo käyneet tutkimassa pinoja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti