tiistai 1. maaliskuuta 2016

Viikaten ja höyläten

Visualistiopiskelijalle  yksi ensimmäisiä opittavia asioita vaatekaupassa on myymälän siisteyden ylläpito. Eli vaaterekeissä vinossa olevat henkarit suoristetaan, vaatteet viedään oikeille paikoilleen, lattialle pudonneet vaatteet palautetaan henkareihin, esillepanojen vaatepinot oiotaan, sovituskopeista haetaan pois sinne jätetyt henkarit ja vaatteet, takkien vetoketjuja vedetään kiinni ja niin edespäin. 

Tämä työ on loputonta ja tärkeää, sillä myymälän siisteydellä ja yleisnäkymällä on  valtava merkitys siihen, miten asiakas kokee koko vierailun myymälään ja ostotapahtumaan. Siisti, järjestyksessä oleva myymälä helpottaa asiasta joko löytämään haluamansa tuotteet tai inspiroitumaan yhdistelemään eri tuotteita. 

Kokeneimmat somistajat viikkaavat vaatteet pinoihin 'vapaalla kädellä', mutta minun kohdalleni tuli opetella viikkausta viikkauslaudan avulla.Tästä kasasta piti viikata kaunis pino hyllylle.
Ensin asetellaan vaate selkäpuoli ylöspäin alustalle ja asetetaan viikkauslauta keskelle ylös vaatteen päälle. Jokaisen vaatteen kohdalla viikkauslauta asetellaan tarkasti samalle paikalle, jotta jokaisesta paketista tulee saman kokoinen.
Seuraavaksi taitellaan toinen sivu viikkauslaudan päälle ja asetellaan hiha siististi ja mahdollisimman litteästi kuvan mukaan.

'Vastakkainen puoli taitellaan samalla tavalla toisen puolen päälle ja jälleen mahdollisimman siististi ja litteästi.
Seuraavaksi taitellaan helma ylös. Tämän voi taitella eri kokoiseksi eri riippuen siitä, minkä kokoiseksi haluaa pinon. 
Viiimeinen taitos siten, että vaatteen etupuoli tulee vaatteen sisälle taiteltujen hihojen ja helman päälle. Pidä huoli siitä, että helman sivut tai hihat eivät tule ulos paketista. Samoin lopputuloksen pitäisi olla mahdollisimman litteä ja tasainen ilman samassa paikassa toistuvia möykkyjä, näin pino pysyy mahdollisimman tasaisena.
Ja tässä lopputulos. Paidat luonnollisesti kokojärjestyksessä isoimmat koot alimmaisena ja pienin päällimmäisenä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti